Kinesiologia emocional
a

Com és una visita?

Kinesiologia emocional
Historial

Prendré nota de tots els teus antecedents personals i familiars de malalties. Em centraré especialment en el motiu que t'ha portat a visitar-me. Un cop anotades les dades personals, et trauràs el calçat i et posaràs còmode.

Kinesiologia emocional
Revisió general

Abans d’entrar a revisar la teva part emocional, primer et faré un breu test general per comprovar que tot el teu sistema fisiològic funciona correctament. Com ho faré: t’agafaré pels canells de les mans i per mitjà d’una sèrie d'estimulacions (a les mans i braços), el teu cos anirà responent (a través del reflex muscular inconscient). El cos s’estressa (respon) cada vegada que l’estimules uns determinats punts o tens uns determinats pensaments o emocions. En aquesta resposta inconscient del cos es basa la tècnica de la kinesiologia.

Kinesiologia emocional
Revisió emocional

Acompanyaré la teva mà per tal que tu mateix@ et toquis els diferents «punts clau» del cos on s’allotgen emocions no digerides. Un cop trobada sabrem quina és, i quin ha estat el detonant d’aquesta acumulació. El teu propi cos ens informarà de quina és la tècnica més adient per alliberar-la.

Kinesiologia emocional
Tècnica

A la pròpia visita aplicarem la millor tècnica personalitzada, per tal que puguis obtenir un benefici al més aviat possible.

a

TÈCNIQUES

Aquestes són totes les tècniques que permeten alliberar les emocions de manera adequada i totalment ajustada a les teves necessitats particulars, perquè cada persona és única en les seves experiències de vida.

  • IE - LTE
  • EMDR
  • Tapping
  • PNL
  • Transgeneracional
  • Tècnica floral
  • Auriculoteràpia
  • Cromoteràpia

IE - LTE

Integració i alliberament de la tensió emocional

És una tècnica que serveix per canviar la sensació d'un problema que crea sentiments negatius. És una tècnica senzilla i efectiva que combina visualitzacions i sensacions físiques per tal que el pacient senti més tranquil·litat i serenitat, veient-ho des d'un altre punt de vista que li permetrà fer front al problema.

També permet alliberar la tensió emocional de records o vivències passades i/o futures, que varen crear o creen bloquejos emocionals o situacions de patiment i que d'alguna manera, ja sigui a nivell conscient o no, estan afectant el comportament actual.

En la nostra memòria cel·lular està escrita la informació de la totalitat de les nostres experiències passades, no com van ser en realitat sinó com nosaltres les vivim. I aquesta memòria és el filtre pel qual passem totes les nostres vivències presents.

EMDR

Tècnica que utilitza els moviments oculars per processar emocions.

La teràpia EMDR es basa en la capacitat natural del cervell per processar adequadament la informació relacionada amb qualsevol experiència vital.

El mètode d'aquest tractament parteix de l'estimulació bilateral, mitjançant la qual s'estimulen els dos hemisferis del cervell amb moviments visuals, auditius o cinestèsics (en funció de cada pacient) perquè li vinguin a la memòria altres parts de l'experiència o record. El que permet el procés EMDR és processar la informació, influint d'aquesta manera en el procés de la disminució de la càrrega emotiva, integrant cos, emocions i pensament. El resultat final és la ''desensibilització de l'experiència viscuda i les sensacions que l'acompanyen''. La informació, que no va ser ben guardada anteriorment, amb l'estimulació permet integrar-la en els records de forma saludable.

EMDR -les sigles en espanyol signifiquen Desensibilització i Reprocessament pels Moviments Oculars i que procedeix de les seves acrónimas angleses (Eye Movement Desensibilization and Reprocessing), l'autora Francine Shapiro, el va descobrir el 1987. És un abordatge psicoterapèutic, que treballa sobre el propi sistema de processament del pacient.

Tapping

Tècnica d'autoajuda.

És una tècnica d'alliberament emocional que combina aspectes de l'acupuntura xinesa mil·lenària amb elements de la psicologia moderna. L'objectiu del tapping és desfer el bloqueig emocional a partir de copets suaus en un conjunt de punts clau del nostre cos.

Fa més de 30 anys, el doctor nord-americà Roger Callahan va desenvolupar una sèrie de seqüències en les que els seus pacients pressionaven diferents punts del cos amb tècniques d'acupuntura o acupressió.

Si bé la tècnica es practica des de fa dècades, el coneixement dels fonaments neurològics que, segons els experts en aquest camp, avalen la seva eficàcia és recent.

PNL

Gestió dels patrons limitants en les experiències i relacions humanes.

La PNL ens ensenya quin és el nostre codi de comunicació amb el nostre entorn alhora que ens proposa estratègies per ensenyar a desenvolupar habilitats i generar canvis.

A través de la PNL descobrim l'estructura que sosté la conducta pròpia i la de l'altre. Per tant, ens diu com ens comuniquem amb nosaltres mateixos i amb la gent del nostre voltant.

La PNL va néixer als anys 70 a partir del treball conjunt de John Grinder (lingüista) i Richard Blander (matemàtic i terapeuta Gestalt).

El nom de PNL (en anglès NLP = Neuro Linguistic Programming) es refereix a tres aspectes bàsics de l'experència humana:

- Neuro: el sistema nerviós, font i instrument de les nostres percepcions i de la nostra experiència de viure i actuar en el món.

- Lingüístic: el llenguatge, que ens permet codificar i expressar simbòlicament les nostres experiències.

- Programming: els programes mentals i de comportament, per mitjà dels quals organitzem la nostra experiència per aconseguir els objectius que desitgem.

Transgeneracional

Epigenètica - alliberació patrons-empremptes familiars.

L'estudi transgeneracional parteix de la premissa que certs patrons de conducta inconscients es transmeten de generació en generació, la qual cosa en moltes ocasions constitueix un enorme obstacle en el procés d'autorealització d'una persona.

D'acord amb l'epigenètica conductual, les experiències traumàtiques viscudes en el passat, o les dels nostres avantpassats recents, deixen marcadors moleculars que es fixen a l'ADN.

El primer exemple documentat d'epigenètica que afecta el comportament va ser proporcionat per Michael Meaney i Moshe Szyf, el 2004.

Tècnica floral

Essències florals que restableixen l'equilibri vibracional.

Tècnica que treballa corregint els desequilibris energètics i emocionals, restituint l'energia i modificant els conflictes. La Tècnica Floral és una disciplina complementària, que ajuda al cos, la ment i l'ànima de les persones de totes les edats a través de fórmules florals i homeopàtiques.

L'any 1919, el Dr. Edward Bach, gal·lès, inici el seu treball com a metge a l'Hospital Homeopàtic de Londres, la seva especialitat era la bacteriologia. Va ser en aquesta estada quan va confirmar que les seves idees, basades en la curació de les malalties de forma individualitzada i prenent com a punt principal els símptomes mentals més que la malaltia, eren similars a les del Dr. Hahnemann.

L'any 1928, el Dr. Bach va viatjar a la seva ciutat, Gal·les, i envoltat de la natura va ser on va començar a investigar les substàncies que procedien de les plantes convençut que aquí podria trobar les respostes a les seves hipòtesis.

De les 38 flors que integren el sistema creat pel Dr. Bach a l'any 1935, algunes tracten problemes específics, dels més comuns avui en dia. En alguns casos es tracta de patiments instal·lats en la ment, altres en els sentiments i unes altres en el cos, ja que les flors actuen en els tres plans simultàniament.

Auriculoteràpia

Tècnica de reflexologia aplicada a la part externa de l'orella.

L'auriculoteràpia té els mateixos principis mèdics que l'acupuntura, però se centra únicament en l'orella i en la cartografia auricular. Mitjançant l'ús de microesferes magnètiques enganxades a l'orella, o mitjançant micro-massatges, s'estimulen les zones reflexes de l'orella perquè repercuteixi en la part del cos que interessa equilibrar.

Gràcies als impulsos nerviosos s'aconsegueix que el senyal arribi des del pavelló auricular a altres zones de l'organisme.

Aquesta teràpia ancestral té el seu origen en la prolífica medicina xinesa, els experts van descobrir que mitjançant l'estimulació d'alguns punts de l'orella es tractaven diversos problemes de salut, tant física com mental.

Fins a 20 segles després no es va començar a utilitzar aquesta tècnica a Occident. Aquesta evolució va ser molt lenta fins a la dècada dels 50 de segle passat, quan el metge francès Paul Nogier va començar a tractar als seus pacients.

A partir d'aquí, aquest especialista es va dedicar a l'estudi de la auriculoteràpia, actualitzant i difonent aquest mètode.

Cromoteràpia

Mètode d'harmonització per mitjà dels colors.

La cromoteràpia és un mètode d'harmonització natural per mitjà dels colors. Els colors corresponen a vibracions que tenen velocitats, longituds i ritmes d'ones diferents.

Aquests exerceixen una influència física, psíquica i emocional que nosaltres no som conscients en general i que permet a la nostra energia vital tenir un estat que facilita l'autosanació. Serveix com a complement d'altres tractaments per ajudar a promoure el benestar del cos.

Té els seus orígens en antigues civilitzacions com la d'Egipte, Xina, Índia i Iran, on es van descobrir els poders curatius dels colors i els van aplicar en diferents teràpies i formes. A part d'aquestes civilitzacions, al segle XVII, Johann Göethe va estudiar i va poder provar els efectes fisiològics i psicològics dels colors en els éssers humans.